ministarstvo190

Pretraga

Na kanalu DTD u Kajtasovu (BELA CRKVA) od 03.07 do 09.07.2023 god. održaće se Svetsko prvenstvo za nacije u disciplini fider

SP_Logo_beli.png   

Na Dunavcu U APATINU održaće se Svetsko prvenstvo za dame od 21.08. do 27.08.2023. godine

logo_2023_1.jpg 

o savezu

kontakt

fipsed logo

cips logo

reklama

2012 SASTANAK MINISTARSTVA SA KORISNICIMA RIBARSKIH PODRUČJA

 

Održan sastanak sa korisnicima ribarskih područja

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja prof. dr Milan Bačević i državni sekretar dr Srđan Belij, održali su radni sastanak sa korisnicima ribarskih područja na teritoriji Republike Srbije.

Teme sastanka su bile stanje ribljeg fonda i stanje u gazdovanju ribolovnim vodama, sugestije i  pitanja vezana za sistem dozvola.

Korisnici ribarskih područja upoznali su predstavnike Ministarstva sa radom na terenu,  ekološkim problemima sa kojima se susreću   u slučaju akcidenata, kao  i potrebom za brzim i jedinstvenim delovanjem. Posebno su ukazali na problem opadanja broja ribolovaca, ali su istovremeno dobili uveravanja Ministarstva da će stvoriti povoljne uslove i ambijent da se to stanje u znatnoj meri popravi, kroz smanjenje cena dozvola, koje će automatski dovesti do povećanja  njihovog  broja.

Ministar Bačević je najavio izmene Zakona o zaštiti i održivom korišćenju ribljeg fonda, uz poziv da uzmu aktivno učešće u predlozima kako bi se temeljio na primenjivim principima, s obzirom da je zakon obavezan za sve.

“Prilikom stvaranja pravne regulative, posebno ćemo voditi računa o usklađivanju normi sa međunarodnim pravom, s  obzirom da je Srbija potpisnica mnogih  međunarodnih konvencija“, istakao je prof. dr Bačević.

Državni sekretar dr Belij  je predložio da se uspostavi jedinstvena mreža poribljavanja za autohtone vrste ribe, kako bi se stanje ribolovnim vodama popravilo.

Predstavnici Ministarstva su ukazali na potrebu da se stvori jedinstvena baza podataka korisnika s ciljem lakše komunikacije.

Takođe, važno je da se uspostavi aktivan dijalog na relaciji korisnici – institucija, kako bi u narednom periodu ostvarili još bolju saradnju, blagovremeno locirali kritične tačke i zajedno radili na njihovom prevazilaženju.

Pin It

Prijava Korisnika

Lajkujte nas na Facebook

ministarstvo omladine i sporta

sportski savez srbije logo

reklama2

top